Smak wolności | Zielona Stacja Menu
Zapraszamy na seans filmu połączony z jarskim poczęstunkiem w całości przygotowanym w naszej kuchni!
Młoda dziewczyna, kucharka Waria, traci pracę, ponieważ nikt nie chce jej wykwintnej kuchni w przydrożnej kawiarni. Miła, energiczna, dowcipna, ucieka jak najdalej od domu w poszukiwaniu spełnienia! Ale nieoczekiwane odkrycie – książka zapomnianej legendy ukraińskiej kuchni Olgi Franko – zmienia jej życie na zawsze!
Po licznych nieudanych próbach, aby otrzymać posadę kucharki w ekskluzywnych restauracjach, Waria dopisuje do swojego CV doświadczenie pracy w stołecznej restauracji pod okiem znanego szefa kuchni. I to zaczyna działać! Jednak teraz musi poradzić sobie w konkurencyjnym środowisku, gdzie nikt nie może odkryć jej tajemnicy. Zwrot akcji następuje w momencie, kiedy w swoim mieszkaniu Waria znajduje nieznaną jej starą książkę kucharską Olgi Franko, która zmienia jej nastawienie do własnych tradycji kulinarnych.
Ważne: możecie też kupić bilet bez poczęstunku.
Zielona Stacja to spółka córka Stacji Falenica.
Stoi za nią idea promowania i edukowania na temat rolnictwa regeneratywnego (przyjaznego przyrodzie i ludziom). Prowadzenie ogrodu warzywnego, który dostarczy produktów na nasz stół, kuchnia jarska inspirowana historyczną kuchnią polską.
Skracanie łańcucha dostaw między rolnikiem, a osobą kupującą.